Re-integratie spoor 2

Op zoek naar een re-integratiebedrijf dat een spoor 2 traject aan kan bieden voor een zieke medewerker? 

Kijk op Werk heeft ruime ervaring met spoor 2 trajecten in verschillende branches en staat voor kwaliteit en een persoonlijke en betrokken benadering. Kijk op Werk houdt zowel met de werkgever als de werknemer een kort lijntje. 

Foto door krakenimages van UnsplashMeer weten over spoor 2 of vrijblijvend kennismaken?


Hoe ziet een traject bij Kijk op Werk er uit?

Nadat er tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek is geconcludeerd dat de functie van de medewerker niet passend of passend te maken is en er intern geen andere passende functies beschikbaar zijn, komt Kijk op Werk in beeld om geen re-integratiekansen te missen.

Na een kennismakingsgesprek met de medewerker, waarin gekeken wordt of de klik er is, wordt een trajectplan op maat opgesteld en worden vervolgens door middel van gesprekken en gevalideerde testen de alternatieven op de arbeidsmarkt in kaart gebracht. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de voorwaarden waaronder de medewerker het beste kan functioneren. Dit om van daaruit, met als tussenstap arbeidsritme opbouwen op spoor 1 of op een externe werkervaringsplaats, op zoek te gaan naar een nieuwe passende werkkring. 

Naast dat de medewerker ondersteuning krijgt bij het opstellen van een aantrekkelijk CV en het voorbereiden en evalueren van sollicitatie- en netwerkgesprekken, kan de medewerker gebruik maken van een digitale beroepen- en vacature databank en wordt er door de re-integratieadviseur van Kijk op Werk actief bemiddeld om een functie te creëren (jobcarving) en gebruik gemaakt van het netwerk. 

Kijk op Werk is goed op de hoogte van de eisen die door het UWV aan een spoor 2 traject worden gesteld en gaat, als dat uiteindelijk aan de orde is en de medewerker dit wenst, mee naar de WIA keuring. Verder wordt de medewerker thuis bezocht en wordt het traject afgestemd op het niveau, de beperkingen en de belastbaarheid van de medewerker. 

Werken aan werk!
Loopbaanadvies, re-integratie en (job)coaching!